fredag 27 augusti 2010

Hur går det?


Richard Gerver säger att vi måste göra skolan till Disneyland. Det han menar är att vi som arbetar i skolan måste göra skolan relevant för eleverna, det måste bli roligt att vara i skolan. Skolminister Björklund har inte riktigt förstått det tycker jag, vi måste tänka nytt. Det gör man inte genom att gå eller titta bakåt. Vi måste tänka nytt, hitta nya vägar till kunskap, vi måste ta tag i utvecklingen och själva skapa framtiden. Vi kan inte sitta och passivt vänta på att framtiden ska komma till oss. Det bästa sättet att förutse framtiden är att själv uppfinna den!


Här på MTU tar vi steget in i framtiden genom vårt nya sätt att arbeta med seminarier och workshops, arbeten som redovisas i projektform. Tid för reflektion och modern teknik.


Läs gärna mer här: Förödande med ordningshets i skolan




I dag packade årskurs 1.orna upp sina nya MacBook Pro 13” och jag är övertygad om att det är rätt väg att gå, modern teknik och modern pedagogik. Även om inte det blir Disneyland så tror jag att vi är en bit på väg. Att lämna den gamla tråkiga skolan och gå mot det nya spännande och utmanande, en skola utan kunskapstak.



MTU den 2010-08-27


Bosse lyssna just nu på fläktljudet från datorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar