tisdag 26 oktober 2010

Corren Debatt...


I dagens Corren skriver bland andra Jan Pettersson; Telia Sonera och Kristina Björn, Barn och utbildningsförvaltningen; Falkenbergs kommun (som är årets It-kommun 2010 !!) i en debattartikel att "Sveriges skolor halkar efter".
Telia Soneras enkätundersökning visar att det är minst en kommun i Östergötland som saknar en strategi eller vision för skolans it-satsning. Mycket oroväckande och jag hoppas att det inte är den kommun jag bor i. Hur kan någon påstå att man satsar på kommunens unga utan att ha en strategi för it i skolan, det handlar om framtiden inte bara för barnen utan också för kommunen och Sverige!

Vi kommer att halka efter både Indien och Kina det är helt klart men om vi också kommer på efterkälken i här i Europa så kommer det definitivt att få konsekvenser även i kommunerna i Östergötland. Jag blir orolig, det är 2010 och det finns kommuner utan it-strategi för skolan, det är på skolan man ska satsa om man vill nå långsiktigt resultat, hur svårt kan det vara att förstå det?


Jag rekommenderar att ni läser den, men tyvärr så vet jag inte vad Corren har för It-strategi för den verkar inte finnas att läsa digitalt (!??) det är pappersvarianten som gäller (kommer Corren att halka efter?).

Jo då, här är den det tog ett tag innan den publicerades på nätbilagan. Här är den, bra Corren.

MTU den 26 oktober

1 kommentar: