måndag 11 oktober 2010

Matte i mobilen!

Äntligen en nyttig App. Man kan hoppas att föräldrarna förstår att de kan göra en insats för sitt barns matematikkunskaper genom en investering på endast 15kr!!! För det är nog så att det är föräldrarna som måste köpa den här utmärkta hjälpmedlet. Vi har provat den och den är bra, rekommenderas varmt.

En lärare i Gävle har lagt ned stort arbete och lyckats med konststycket att få ned A-kursen som en App för alla att köpa. Här finns allt, beskrivande filmer, övningsuppgifter och formelsamlingar. Även föräldrarna kan, för endast 15kr få tillgång till hela kursen, bra om man vill hjälpa till. Så om man vill ge något nyttigt till sitt barn är denna App ett tips från mig. Matematik B finns också för den som vill, för endast 15kr!

Äntligen, det börjar röra på sig där ute, frågan är bara om svenskarna är redo än, eller är vi för traditionsbundna? Mer


Jag funderar fortfarande mycket på varför vi misslyckats lite med att genomföra tankarna vi hade om ett öppet schema, ett schema där eleven planerade sin tid själv. Där barnen får lära sig att livet är fullt av prioriteringar och att det är önskvärt att de redan i gymnasiet får den kunskapen. För att vara mer förberedda på högre studier.

Barnen blir vuxna allt tidigare och nu mera kallar vi åldersgruppen för de "unga vuxna" men samtidigt låter vi inte de unga vuxna ta det ansvar som häger ihop med att vara vuxen. Kanske är det generationen som benämns "curlingföräldrar" som inte kan släppa ansvaret, eller förstå att det behövs om ungdomarna ska klara sig bättre i samhället. Nåja nu är vi till baka till det gamla (nästan) omoderna sättet att arbeta, vi bestämmer vad, när och hur kunskap ska skapas hos de unga vuxna. Old school, alltså.

Men det finns hopp för på Facebook finns en grupp med elever som vill ha tillbaka det ursprungliga arbetssättet, det moderna öppna och fria, men ansvarskärvande. Det är vår målsättning, att ge kunskaper långt mer än vad styrdokumenten kräver men framför allt kunskaper som de kommer att behöva längre fram när de ska stå på egna ben.


MTU den 11 oktober 2010

Bosse lyssnar just nu på eleverna som diskuterar olika uppdrag, när det ska vara klart och hur man kommer dit. Härligt att höra, det finns hopp!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar